Monday, March 16, 2009

Tinguk Aja... ;-)

video

P/S Untuk Menonton Video Ini Anda Di Nasihatkan "mePAUSEkan" Music Background Blog Ini.... TQ.

Monday, March 9, 2009

Sekitar MTQ peringkat KK (28 feb 2009)...


Md. Shafik Selaku Wakil Bercerita


Antara Wajah-Wajah Ustaz Dan Ustazah Pengiring


Backdrop


Mohd.Solehan Wakil Tilawah


Backdrop Lagi


Antara Peserta-Peserta Tilawah Perempuan


Para Jemaah Hakim

Thursday, March 5, 2009

Pemilihan Bola Sepak


Satu pemilihan pemain bola sepak bagi mewakili sekolah telah diadakan pada hari rabu lalu. Tujuan pemilihan ini adalah bagi mewakili sekolah ke pertandingan bola sepak peringkat daerah yang akan diadakan hujung bulan ni.
Pemilihan ini telah diketuaioleh Cikgu Azrul,Cikgu Hamdan, Cikgu Redzuan dan UstazAzlan...


Yang ini pula permainan bola lambung agaknya....


Kelihatan Cikgu Azrul memperlihatkan kemahirannya mengawal dan menghantar bola...
boleh jadi macam Sir Alex ni...hidup MU


Inilah aksi pemain yang mencuba nasib untuk di pilih kelak..


Ustaz Azlan menerangkan peraturan bermain bola lambung-lambung kepada pelajar wanita....

LUAHAN HATI KAMI.... :-D

Ramai orang kata cikgu ni kerja senang...
pukul 1petang dah boleh pulang
kalau masuk kelas,bebel-bebel sikit,lepas tu
keluar.........

Ramai orang kata cikgu ni kerja senang..........
boleh marah sesuka hati pada budak
kerja rileks tak pening kepala....
banyak sembang dibilik guru dari buat kerja.....

Ramai orang kata cikgu ni kerja senang.......
banyak cuti dari bekerja...

TETAPI

Orang tak tahu.....

Memang kami balik jam 1.00,
tapi lepas tu ada aktiviti ko-kurikulum
petang dan malam terpaksa mengajar kelas tambahan dari pihak sekolah...
kekadang tak ada masa untuk diri sendiri.

Ramai orang tak tahu.......
masuk kelas bukan membebel macam tu saja,
sebelum masuk kena buat persediaan mengajar..
kena marah dek cikgu, murid tunjuk muka..
terus report pada emak ayah dia
silap hari bulan keluar paper atau masuk berita
penyudahnya cikgu kena tukar ikut suka mereka....

Ramai orang tak tahu.......
cikgu bukan kerja rileks...
habis kerja kena buat kerja lain,
kerja perkeraniaan, isi data budak, tulis surat,
hantar budak ke klinik, hantar budak pertandingan, tanda buku latihan,
buat soalan ujian, peperiksaan hantar data, menaip dan macam-macam lagi terpaksa dibuat.....

Ramai orang tak tau....
kalau sekolah cuti, cikgu kekadang kena ke sekolah juga sebab nak siapkan kerja...

Ramai orang tak tahu
cikgu ni moto dia ada satu saja
'saya yang menurut perintah'

Monday, March 2, 2009

Sekitar Majlis Perhimpunan Sekolah (02 Mac 2009)


(Beginilah Suasana Perhimpunan Sekolah Kami)


(Guru Besar Sedang Memberi Ucapan/Nasihat)


(Guru Yang Bertugas Minggu Ni)


(Sesi Penyampaian Hadiah Pertandingan Tilawah, Bercerita Kepada Murid Perempuan)


(Sesi Penyampaian Hadiah Pertandingan Tilawah, Bercerita Kepada Murid Lelaki)


(Wajah-Wajah Guru Perempuan SPSH...Sal Bertapuk Di Balik Tiang hehehehe...)


(Wajah-Wajah Guru Lelaki SPSH... Mana Yang Lain)


(Oh Ada Bah Sini....)

Antara Wajah-Wajah Harapan Sekolah Tahun 2009


InsyaAllah... Yakin Boleh!!! 5A... Doa guru-guru akan mengiringi kejayaan anda......